talent program

De gulden middenweg – Supply Chain Traineeship Inspired-Talent

Door: Maarten Peeters

Supply Chain Traineeship Inspired-Talent

Bij het schrijven van dit eerste blog ben ik ruim twee jaar werkzaam bij Inspired-Talent. Twee jaar waarin ik inmiddels aan mijn vierde opdracht bezig ben, bij het vierde bedrijf en in de vierde functie. Twee jaar waarin ik veel ervaring opgedaan heb, trainingen gevolgd heb en vele contacten gelegd heb. Na deze twee jaar ben ik nog altijd erg blij met mijn keuze voor het Talent Program. Had je me bij mijn afstuderen echter gevraagd waar ik over twee jaar zou staan, dan had ik dit niet als optie genoemd. Ik vroeg me onlangs af waarom.

Prioriteiten bepalen

Tegen het einde van mijn studie, toen ik serieus moest gaan nadenken waar ik mijn professionele carrière wilde starten, heb ik verschillende opties overwogen. Ten eerste is er natuurlijk een vaste baan. Blijf je meerdere jaren bij een bedrijf werken, dan heb je de mogelijkheid de diepte in te gaan binnen je functie. Mogelijk krijg je ook unieke kansen om je te ontwikkelen binnen het bedrijf. Ten tweede zijn er de populaire en zeker ook voor mij interessante traineeships. De mogelijkheid om het bedrijf goed te leren kennen door verschillende functies, waarna je snel door kunt groeien binnen vaak grote en interessante werkgevers. De derde optie die ik overwogen heb is om op uitzendbasis te gaan werken. Dit heeft als voordeel dat je in een relatief korte tijd ervaring op kunt doen binnen verschillende bedrijven en mogelijk in verschillende rollen. Als laatste heb ik ook nog overwogen om zelf een bedrijf te starten. De vrijheid van eigen baas zijn is voor velen een ideaal.
Naast de voordelen van iedere optie, zijn er natuurlijk ook de nadelen. Zo is een vaste baan tegenwoordig maar een relatief begrip vanwege de steeds flexibeler wordende arbeidsmarkt. Bij een traineeship is het ondanks de vele sollicitatierondes maar de vraag of er uiteindelijk een match is met het bedrijf waar je aan de slag gaat. Op uitzendbasis werken heeft in veel gevallen het nadeel dat er weinig of geen aandacht is voor de persoonlijke ontwikkeling van de werknemer. Na mijn afstuderen was ik er ook nog niet aan toe om voor de derde optie te gaan: het starten van een eigen bedrijf.

Coaching en Ontwikkeling

De voor- en nadelen van de opties zijn vooral afhankelijk van je behoeftes. Hoewel ik wist dat ik iets wilde doen met mijn Master Supply Chain Management wist ik nog absoluut niet in welke functie en bij welk type bedrijf. Bovendien hecht ik grote waarde aan een werkgever die het belang inziet van persoonlijke ontwikkeling en training. De combinatie van deze factoren is exact wat me werd aangeboden in het Talent Program. Ik kan ervaring opdoen bij verschillende bedrijven, in verschillende planningsfuncties en werk daarnaast met mijn coach aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Hoewel ik deze optie nooit eerder had overwogen en deze waarschijnlijk bij velen niet bekend is, blijkt dit voor mij de gulden middenweg te zijn.

Unieke Kans

Set supply chain professionals is in die zin een unieke speler op de markt voor supply chain talent. Mocht je bijna afstuderen of net zijn begonnen met werken dan raad ik iedereen aan deze optie toe te voegen aan je lijstje.

Klik hier om meer interessante artikelen te lezen.

Doorzoek deze website