Maarten Peeters

Maak kennis met een van onze Supply Chain Trainees: Maarten Peeters

Door: Jip Kelderman

Wat kan je verwachten bij onze Supply Chain Trainees? Wat voor soort mensen zijn dit en wat drijft ze? Dit willen we graag illusteren met een voorbeeld van een van onze supply chain trainees: Maarten Peeters. Hij werd geïnterviewd door Supply Chain Media, en aanvullend hebben wij hem ook nog een aantal vragen gesteld. In deze blog lees je over zijn keuze voor Set supply chain professionals en de ontwikkeling die hij hier heeft doorgemaakt. 

De Talentpool van Set supply chain professionals is gevuld met ambitieuze en enthousiaste Supply Chain Trainees. Een daarvan is Maarten Peeters, die nu 4,5 jaar als interim Supply Chain Professional werkzaam is. In deze tijd heeft hij bij 6 verschillende opdrachtgevers gewerkt en daardoor heel veel ervaring op kunnen doen. Aan de hand van 5 vragen vertelt hij over zijn ontwikkeling.

1. Hoe is jouw carrière verlopen?

Na het afronden van mijn studie ben ik in 2014 in aanraking gekomen met Set supply chain professionals en begonnen aan mijn 1eopdracht als Demand Forecast Analyst bij DSM Dyneema. 4,5 Jaar later ben ik bezig aan mijn 6opdracht waarin ik ben begonnen als VMI planner bij Klaas Puul, maar inmiddels ben gepromoveerd tot Supply Chain Manager. Daar tussenin heb ik achtereenvolgens de volgende opdrachten gedaan:

  • Demand Planner (Koninklijke Vezet)
  • Material Supply Planner (Orangina Schweppes)
  • Production Planner (MSD)
  • Procurement Engineer (Philips Large Luminous Surfaces – Lighting / Signify)

2. Hoe heb jij jezelf ontwikkeld?

Naast de ervaring die ik heb opgedaan door mezelf uit te dagen door in verschillende bedrijven verschillende functies te vervullen, heb ik door de jaren heen verschillende trainingen gevolgd. Daarnaast probeer ik door middel van het vragen van feedback een zo goed mogelijk beeld te scheppen van waar mijn verbeterpunten liggen.

3. Hoe werd deze ontwikkeling gefaciliteerd door Inspired-Talent?

Set supply chain professionals heeft me op verschillende manieren geholpen mijn ontwikkeling te versnellen. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel, wat blijkt uit een aantal punten. Ten eerste heb ik als Trainee de beschikking over onze coach, Ujendre Ramautarsing, die een belangrijke rol speelt in het begeleiden van de ontwikkeling maar ook als klankbord dient bij vragen die tijdens opdrachten ontstaan. Ten tweede heb ik als Trainee een jaarlijks opleidingsbudget. Trainingen wordt aan de hand van mijn eigen behoefte, in samenspraak met Ujendre en in afstemming met het persoonlijk ontwikkelplan, gekozen. Ten derde komt de Talentpool regelmatig samen om actuele Supply Chain onderwerpen te bespreken. Dit is een mooie mogelijkheid om van elkaar te leren en om praktijkvoorbeelden te bespreken.

4. Welke opleidingen heb je gevolgd?

Door de tijd heen heb ik aardig wat opleidingen gevolgd, maar degene die mij zo te binnen schieten zijn de volgende:

  • Persoonlijke Effectiviteit (Set supply chain professionals & Aeffort)
  • Communicatie met Impact (De Baak)
  • Green Belt (Van Goubergen)
  • Masterclass Inventory Management (Eyeon)
  • Project Management (Schouten & Nelissen)

5. Hoe ervaar jij de talentpool en hoe kijk je terug op de keuze voor Set supply chain professionals na je afstuderen?

Ik ervaar de talentpool als erg positief! Dit blijkt natuurlijk ook wel aangezien ik al 4,5 jaar in de pool zit. Toen ik net afgestudeerd was vond ik het lastig een keuze te maken in wat ik wilde gaan doen binnen het Supply Chain vakgebied. De talentpool bood me de kans ervaring op te doen in verschillende functies, binnen verschillende bedrijven. Dat ik daarnaast gecoacht wordt en de mogelijkheid krijg trainingen te volgen, gaf voor mij de doorslag om de keuze te maken. Ik sta nog altijd volledig achter mijn beslissing en terugkijkend is het de ideale kickstart geweest om te bereiken wat ik tot nu toe heb bereikt en te groeien tot de functie die ik nu vervul!

Klik hier om meer interessante artikelen te lezen.

Doorzoek deze website