marshmallow recruitment

Marshmallow Recruitment

Door: Ujendre Ramautarsing

Hebben vierjarigen een betere impulsbeheersing dan werkgevers?

Een recent artikel in het inkoopblad Deal beschrijft dat bedrijven door de nieuwste crisis vooral geïnteresseerd zijn in ervaren medewerkers voor open vacatures. Het eindigt met de conclusie dat er nog steeds te weinig wordt geïnvesteerd in jong talent. De laatste regel van het artikel is: “Hebben we dan niets geleerd van de vorige crisis?”

Ik moet dan denken aan het vertederende filmpje met de vierjarige kinderen die de marshmallow-test ondergaan. Zij die de verleiding kunnen weerstaan om voor de korte termijn te kiezen worden beloond. Ook in recruitment geldt deze regel. Het is namelijk een goede indicator voor prestaties en gezondheid van het bedrijf en de supply chain in de nabije toekomst.

Voor een succesvolle loopbaan in supply chain management is een start in een tactische planningsrol ideaal om goede toekomstige leiders te ontwikkelen. Starters kunnen al snel veel impact hebben en de werkgever verrassen door verschillende disciplines te verbinden en naast de operationele taken ook procesverbeteringen te realiseren.

Het is pijnlijk om te zien dat in het merendeel van de vacatures voor planners nog steeds 2 tot 5 jaar ervaring wordt gevraagd en kennis met het gebruikte ERP-systeem als voorkeur aangeeft. Bedrijven sluiten hiermee de instroom van talentvolle supply chain professionals af. Ervaren mensen, vaak met minder doorgroeipotentieel, krijgen de rode loper uitgelegd. Het gevolg hiervan is uiteindelijk een gebrek aan echte goede supply chain leiders die een bedrijf mee op sleeptouw nemen in een crisissituatie. We verzuimen de toekomstige leiders op te leiden.

Degenen die mij kennen weten dat dit de missie is van Inspired-Talent. Wij hebben in het verleden al laten zien dat we de toekomstige leiders kunnen opleiden. Door samen te werken met bedrijven die wel het lef hadden om niet conventionele keuzes te maken. Het mooie is dat al deze klanten zeer tevreden zijn over de resultaten. Dat bewijst onze Net Promotor Score van 100%.

En dat we jonge informele leiders hebben is ook in de afgelopen maanden bewezen. Sommige klanten hebben al hun tijdelijke krachten opgezegd toen de paniek uitbrak. Onze talenten mochten overal blijven, omdat wordt erkend dat zij het verschil maken. Een mooier compliment had ik me niet kunnen wensen.

De komende maanden komen er weer veel net afgestudeerden op de markt. Gaan we dit vrijgekomen talent laten zitten, of beginnen we vandaag met de toekomst?

Wil je wel, maar weet je niet hoe? Neem contact op om verder te komen.

Klik hier om meer interessante artikelen te lezen.

Doorzoek deze website