Online Curusus coursera

10 Supply Chain Management cursussen om te overwegen op Coursera

Door: Ujendre Ramautarsing en Jip Kelderman

Supply Chain Management cursussen die betaalbaar en gemakkelijk zijn en een breed toepassingsgebied hebben.

Of je nu student bent, een (jonge) Supply Chain Management professional, of een (executive) manager, om te slagen helpt het om op de hoogte te zijn van je relevante werkveld. Toch is bijna iedereen druk bezig en is het overwegen van een opleiding vaak duur en tijdrovend. Het wordt nog moeilijker door het eindeloze aantal Supply Chain Management opleidingen. Daarom hebben we ons verdiept in de mogelijkheden om dit ontmoedigende selectieproces voor u te vergemakkelijken. We hielden rekening met verschillende factoren: (1) betaalbaarheid; (2) gemak; en (3) een breed toepassingsgebied. Daarom stellen we 10 Supply Chain Management opleidingen voor die we vanuit Coursera overwegen. Als u nog nooit van dit platform heeft gehoord, raden we u aan om het te ontdekken. Het biedt in principe tal van cursussen uit verschillende beroepen aan. Een deel van het materiaal is gratis, maar het meeste is volledig toegankelijk tegen een kleine vergoeding. Gemakshalve kunt u thuis, waar dan ook, verschillende video’s bekijken. Ook is voor sommige cursussen huiswerk nodig en kan een certificaat worden verdiend. Als u bijvoorbeeld dagelijks met de trein reist, kunt u het materiaal op uw telefoon bekijken. Zo brengt u uw tijd verstandig door en leert u iets nieuws. Hieronder geven we een kort overzicht.

10 supply chain management cursussen coursera

1. Supply Chain Principles door Georgia Institute of Technology

Deze cursus geeft een introductie in Supply Chain Management. Het behandelt algemene onderwerpen binnen Supply Chain Management zoals inkoop, planning en verschillende soorten van operationeel management. Bovendien omvat de cursus verschillende ideeën en trends zoals het Integrated Supply Chain Model en het gebruik van een holistische aanpak. De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in of nieuwsgierig is naar de verschillende onderwerpen van Supply Chain Management en zal ook enige begeleiding bieden bij carrièremogelijkheden.

2. Supply Chain Management: A learning perspective door Korea Advanced Institute of Science and Technology

Alle producten die wij consumeren zijn het resultaat van een toeleveringsketen. Supply chains bestaan over het algemeen uit vier hoofdfuncties: leverancier, fabrikant, distributeur en ten slotte consument. Elke stap in dit proces is in wezen een waarde toevoegende stap, en daarom zijn supply chains ook waardeketens. Deze cursus richt zich op deze waarde toevoegende activiteiten: hoe worden ze gecoördineerd of beheerd? Welk type mensen heb je daarvoor nodig? En vanuit een lerend perspectief: welke capaciteiten heeft men nodig in de coördinatie van deze activiteiten?

3. Operations Management door de Universiteit van Illinois bij Urbana-Champaign

Deze cursus richt zich, zoals de naam al aangeeft, op Operations Management. Operations Management omvat alle interne logistieke of productieactiviteiten. In deze cursus ligt de nadruk op het gebruik van verschillende besluitvormingskaders en -technieken. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de ordergrootte en -frequentie? En hoe kan Lean Management of Six Sigma hierbij een rol spelen?

4. Supply Chain Planning door Rutgers de State University of New Jersey

Bedrijven gebruiken planning als een middel om vraag en aanbod in evenwicht te brengen. De eerste stap is meestal het voorspellen van de toekomstige vraag, wat niet eenvoudig is. Deze cursus behandelt verschillende technieken om voorspellingen te ontwikkelen en te evalueren op hun nauwkeurigheid. Deze voorspelde vraag kan worden gebruikt om te beslissen over de aanbodplanning. Een veelgebruikte tool voor het in evenwicht brengen van vraag en aanbod is een verkoop- en operatieplanning, die ook in deze cursus is opgenomen.

5. Six Sigma Principles door University System of Georgia

Deze cursus behandelt de basiscomponenten van Six Sigma en Lean Management: hoe wordt het in de praktijk toegepast? Welke tools en meet methoden worden gebruikt? Ook wordt het thema teamwork behandeld, omdat dit als een essentieel onderdeel van kwaliteitsverbetering wordt beschouwd. De cursus is opgebouwd rond het “Certified Six Sigma Yellow Belt Handbook”, dat door veel professionals in het veld wordt erkend. Daarom kan deelname aan deze cursus ook zeer nuttig zijn voor iedereen die overweegt om certificeringen in dit vakgebied te behalen.

6. Introduction to Operations Management door Universiteit van Pennsylvania

Net als de derde cursus die in dit overzicht wordt genoemd, gaat deze cursus over Operations Management. Deze cursus richt zich echter op prestatie-indicatoren. Hoe kunnen interne processen zoals productie worden geëvalueerd? Hoe kan de productiviteit worden verhoogd en de kwaliteitsnormen worden verbeterd? Zo worden bijvoorbeeld onderwerpen uit procesanalyses zoals knelpunten, stroomsnelheden en voorraadniveaus behandeld. Bovendien geeft het inzicht in de belangrijkste componenten van productiviteit.

7. Supply Chain Sourcing door Rutgers de State University of New Jersey

Bedrijven zijn betrokken bij veel verschillende leveranciers, waarvan sommige duizenden. Daarom is het een belangrijke taak om de relaties met al deze verschillende leveranciers te beheren. Dit proces wordt sourcing genoemd. Hoe kiest u de juiste leveranciers? Hoe kunnen leveranciers worden gesegmenteerd? Deze cursus omvat verschillende tools en technieken die gebruikt worden in Supply Chain Sourcing.

8. Channel Management en Retailing door IE Business School

Deze cursus richt zich op verschillende distributiestrategieën die gebruikt kunnen worden. De keuze voor het juiste kanaalbeheer is vandaag de dag meer dan ooit van groot belang voor het succes van de producten van bedrijven. De IT-revolutie heeft bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van CRM en planningstools. De focus van deze cursus ligt op retail: hoe kan een distributiestrategie een concurrentievoordeel en een sterk wapen zijn?

9. Succesvolle onderhandeling: Essentiële strategieën en vaardigheden door de Universiteit van Michigan

Onderhandelen is een dagelijkse praktijk voor bijna iedereen: niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook met vrienden, familie enz. Goede onderhandelingen kunnen van groot nut zijn bij het denken over bijvoorbeeld winstgevende contracten of loopbaanontwikkeling, en zijn daarom de sleutel tot zakelijk succes. In deze cursus worden de vier stappen van succesvolle onderhandeling besproken: (1) Voorbereiden, (2) Onderhandelen, (3) Sluiten en (4) Uitvoeren en evalueren.

10. Teamwerkvaardigheden: Effectief communiceren in groepen door de Universiteit van Colorado Boulder

Deze cursus behandelt de verschillende aspecten van teamwork zoals sterke besluitvorming en creatief zijn. Het benadrukt het belang van effectief groepswerk voor uw persoonlijk succes. Bovendien bestudeert de cursus het vermogen om samen te werken met moeilijke groepsleden en om conflicten te managen, en omvat de cursus ook groepscommunicatie in virtuele omgevingen. Het doel van deze cursus is om deze theorieën in de praktijk te brengen.

Links naar de Supply Chain Management Cursussen:

  1. Supply Chain Principles: https://www.coursera.org/learn/supply-chain-principles
  2. Supply Chain Management: A Learning Perspective: https://www.coursera.org/learn/supply-chain-management
  3. Operations Management: https://www.coursera.org/learn/operations-management
  4. Supply Chain Planning: https://www.coursera.org/learn/planning
  5. Six Sigma Principles: https://www.coursera.org/learn/six-sigma-principles
  6. Introduction to Operations Management: https://www.coursera.org/learn/wharton-operations
  7. Supply Chain Sourcing: https://www.coursera.org/learn/sourcing
  8. Channel Management and Retailing: https://www.coursera.org/learn/channel-management
  9. Successful Negotiation: Essential Strategies and Skills: https://www.coursera.org/learn/negotiation-skills
  10. Teamwork Skills: Communicating Effectively in Groups: https://www.coursera.org/learn/teamwork-skills-effective-communication

Klik hier om vergelijkbare artikelen te lezen.

Doorzoek deze website