Introductie circulaire supply chains

Op weg naar een circulaire economie

Vanuit Set zijn wij bewust bezig met onze invloed op een circulaire economie. De vraag ‘wat kunnen wij hieraan bijdragen?’ cirkelde rond in het team. Het antwoord lag in onze kracht: het maken van connecties en het delen van kennis. Als Set hebben we de wijsheid niet in pacht. In ons werk zijn we continu op zoek naar waar we van kunnen leren van anderen. Voor ons is kennisdeling belangrijk en elke verandering begint met bewustwording. Daarom maakten we een serie vlogs over circulaire economie. Daarin combineren we inzichten van bedrijven en laten we het belang van verduurzaming en circulariteit  in de supply chain zien. De vlogs zijn bedoeld om te inspireren. 

Aan de hand van een aantal inspirerende interviews tonen we voorbeelden van hoe bedrijven de principes van circulaire economie toepassen. We spraken met Waste Works, Tony’s Chocolonely, Eosta, Signify en Mud Jeans. 

De vijf fases van een circulaire economie:
1 Ontwerp
2 Winnen van grondstoffen
3 Productie
4 Voorraadbeheer
5 Terughalen van het product (reverse logistics)

Binnen elk van deze fases kan een bedrijf waarde toevoegen aan de circulaire economie. Om dit wat verder in beeld te krijgen, zoomen we per fase in op hoe bedrijven dat doen. Deze video’s worden dit jaar geplaatst op onze website en social media. Houd het dus goed in de gaten!

Heb jij nog een mooi verhaal dat je met ons wilt delen? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar: evie@setsupplychain.com.

Klik hier om meer video’s te bekijken.

Doorzoek deze website