Thomas Veraa

Aandachtige arbeidsvoorwaarden

Door: Thomas Veraa, supply chain trainee bij Set.

Als trainee bij Set valt het mij met regelmaat op dat onze arbeidsvoorwaarden net wat uitgebreider en doordachter zijn dan bij de gemiddelde werknemer. Met een door de CAO bepaald minimumaantal vakantiedagen en een standaard reiskostenvergoeding heb je vaak de spannendste voorwaarden al gehad.

Bij Set ligt dat anders. Ik merk duidelijk dat de arbeidsvoorwaarden met oog voor werknemer, klimaat en maatschappij zijn opgesteld. Dit maakt de arbeidsvoorwaarden duurzaam. Een term die niet alleen actueel klinkt, maar zich ook omzet in acties die van toepassing zijn op de actualiteiten, zoals klimaatverandering en een veeleisendere arbeidsmarkt.

Persoonlijke aspecten
Op persoonlijk vlak heb ik veel baat bij de trainingen die mij worden aangeboden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Je neemt hierbij een kijkje in wat voor persoon je bent en naar wat voor persoon jij wilt toegroeien, waarbij er ook veel aandacht is voor het ontwikkelen van soft skills. Ook de vooruitgang van je hard skills is niet onbelangrijk. Naast dat je veel leert op de verschillende opdrachten, is er een ruim trainingsbudget inzetbaar. Dit budget kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een cursus PowerBI, SAP of Python.

Behalve het ontwikkelen van jezelf is het ook van belang dat je goed voor jezelf zorgt. Omdat het bedrijfsleven als hectisch kan worden ervaren, met name voor starters, is het goed om hier alert op te zijn. Om deze reden is Set een partnerschap aangegaan met OpenUP, een online psychologisch platform, waar je in contact kunt komen met verschillende psychologen of masterclasses kunt volgen in onder andere het verbeteren van je slaapkwaliteit.

Ook de fysieke kant van ons lichaam wordt niet vergeten. Als werknemer van Set heb je de mogelijk om jezelf (sport) medisch te laten keuren en is het mogelijk om je (thuis)werkplek te laten checken op het gebied van ergonomie.

Ecologische aspecten
Daarnaast focussen de arbeidsvoorwaarden zich ook op ecologische aspecten. Zo krijg je bij het verkiezen van de trein boven het vliegtuig een extra vakantiedag en wordt CO2 neutraal reizen of carpoolen gestimuleerd. Ook vinden we het van belang dat partijen, zoals banken en pensioenfondsen, waar we ons aan verbinden, zich bezighouden met duurzame doelen. Daarom krijg je een eenmalige bonus wanneer je je aansluit of bent aangesloten bij een duurzame bank.

De manier van werken en leven veranderen
Onze generatie is de eerste werkende generatie die de urgentie voelt om de manier waarop we werken en leven echt te veranderen. Volgens mij begint die verandering bij een werkgever die dat onderkent. Niet alleen door een mooie internetpagina over duurzaamheid, maar door concrete arbeidsvoorwaarden en het stimuleren van de discussie over wat duurzame arbeidsvoorwaarden inhouden.

Klik hier om meer interessante artikelen te lezen.

Doorzoek deze website