Wat is een marketing manager

Wat is een Logistiek Manager?

Dé Logistiek Manager

Een goed werkende Supply Chain heeft veel verschillende rollen. Een van die rollen is die van de Logistieke Manager. In deze blog gaan wij dieper in op de rol en vertellen wat belangrijke competenties zijn voor een goede Logistieke Manager.

Wat is een Logistiek Manager?

 • Een logistieke manager is verantwoordelijk voor het coördineren van de stroom van goederen en diensten tussen verschillende locaties zoals warehouses en productiefaciliteiten. Dit omvat het plannen en beheren van de transportroutes, het organiseren van de warehouse en de voorraad, en het zorgen voor een efficiënte werking van de verschillende operationele taken en rollen in de Supply Chain.

  Een Logistieke Manager moet altijd overzicht hebben over de dagelijkse operatie. Hier zijn een aantal taken dat een Logistieke Manager op zich neemt:

  • Bepalen van de optimale transportroutes voor de goederen. Dit omvat het beoordelen en kiezen van de beschikbare logistieke opties zoals de in- en outbound van de warehouses, op basis van factoren zoals kosten, snelheid en betrouwbaarheid.
  • Een ander belangrijk aspect van de rol van Logistieke Manager is het beheer van de opslag en van de voorraad. Zij bepalen de juiste opslaglocaties voor de goederen en het implementeren van processen om de voorraadniveaus te beheren. 
  • Een goede Logistieke Manager moet communiceren met verschillende stakeholders in de Supply Chain, waaronder leveranciers, transporteurs, Demand en Supply Planners. 
  • Als laatste moet een Logistieke Manager probleemoplossend kunnen denken en logistieke uitdagingen kunnen voorspellen om de efficiëntie van de supply chain te verbeteren.

WAT KUNNEN WIJ BETEKENEN VOOR JOU?

De Supply Chain gaat over creatie en het managen van goederen, materialen en informatie in een keten. Daarin is de rol van een goede Logistieke Manager cruciaal. Een diploma in logistiek, supply chain management of een gerelateerd vakgebied is vaak vereist voor deze rol, samen met praktische ervaring in logistiek of transportbeheer. 

Wij zijn een supply chain recruitment partner die kan meedenken in de te vervullen vacatures, toekomstige behoeften en, met onze kennis van de markt, veel waarde toevoegen voor organisaties die

Wij beschikken over een pool van supply chain en logistieke talenten. Verder zijn wij continu op zoek naar kandidaten die beschikken over de juiste vaardigheden en kwalificaties. Heb je hulp nodig op het gebied van supply chain en logistiek? Ontdek de mogelijkheden met Ujendre: ujendre@setsupplychain.com.


Foto credits: Image by aleksandarlittlewolf on Freepik

Klik hier om meer interessante artikelen te lezen.

 

Doorzoek deze website